Venecijaneri

venecijaneri

Venecijaneri imaju široku primenu u opremanju stambenih i poslovnih objekata. Pružaju atraktivan izgled Vašem domu i/ili poslovnom prostoru.

venecijaneri dumil
venecijaneri dumil boje
venecijaneri

Izrada i ugradnja venecijanera Beograd

Venecijaneri mogu biti:

  • Aluminijumski venecijaneri – mogu biti sa perforiranim i standardnim lamelama. Širina lamele 25mm, 16mm i 50mm. Mogu se montirati u drvenu, metalnu i PVC stolariju. Dostupni su u širokoj paleti boja i lako ih je uklopiti u različitim enterijerima. Veoma su laki za rukovanje. Venecijaneri se postavljaju vertikalno i mogu biti pod nagibom (za krovne prozore).
  • Drveni venecijaneri – postoje dve različite dimenzije lamela, širina lamela 25mm i 50mm. Izrađuju se od prirodnog drveta povećane čvrstine i otpornosti u bojama natur, bukva, mahagoni, bela.
  • Međustakleni venecijaneri se ugrađuju u prostor između dva okna u dvostrukim prozorima.Jako su prakticni jer ne moze da dodje do fizickih ostecenja i zasticeni su od prasine.

Nudimo odličan kvalitet proizvoda, kvalitetnu ugradnju od strane stručnih majstora. Ukoliko želite kvalitet, na pravom ste mestu.

Venecijanska žaluzina ima horizontalne letvice, jedan iznad drugog. Kod nje je osnovna roletna od metala ili plastike; ponekad se koriste drvene letvice, ali u SAD-u to se sada obično naziva drvenim žaluzinama ili bambusovim žaluzinama. Drze se trakama od platna ili kablovima, pomoću kojih se sve lajsne odjednom mogu okretati skoro 180 stepeni. Lajsne se mogu rotirati tako da se preklapaju sa jedne strane okrenuti prema unutra, a zatim u suprotnom smeru tako da se preklapaju sa drugom stranom okrenutom prema unutra.

Između tih ekstrema, različiti stepeni razdvajanja se mogu vršiti između lamela promenljivom rotacijom. Postoje i kablovi za podizanje koji prolaze kroz slotove na svakoj lameli. Kada se ovi kablovi povuku, dno slepe se pomera nagore, što uzrokuje da najniže letvice pritisnu donju stranu sledeće najviše letve dok se slepo podiže. Savremena varijacija kablova za podizanje kombinuje ih sa rotacionim kablom u slotovima na dve ivice svake letve. Ovo izbegava slotove koji su inače potrebni kako bi omogućili da se zaokrece uprkos tome što prolazi kroz njega, što smanjuje količinu svetlosti koja prolazi kroz zatvoreni blind. Širina šarke može biti između 16 i 120 mm, a 25 mm je uobičajena širina.