Roletne

roletne

Roletne predstavljaju najpraktičnije rešenje za zatamnjivanje prostorija ali i kao zvučna i toplotna izolacija.

Proizvodimo i ugradjujemo ALU I PVC roletne:

ALUMINIJUMSKE roletne su kompletno izrađene od aluminijuma, lamele su čepirane, punjene poliuretanom kojim se postiže odlična toplotna i zvučna izolacija.
Vođice, kroz koje prolazi četkica koja sprečava lupanje lamela, takođe su od aluminijuma.
U kutiji se nalazi metalna oklagija u kojoj se nalaze kuglični ležajevi koji omogućavaju da roletna lako funkcioniše. Završna lamela je od punog aluminijuma koja učvršćuje lamele i omugućava da se zastor lakše pokreće.

Pvc roletne izrađuju se od visokokvalitetne plastike sa UV zastitom. Jako su praktične i funkcionalne. Maksimalna atestirana širina PVC roletni je 150cm. Imaju završnu lamelu od punog aluminijuma.

Roletne imaju mogućnost otvaranja na makaze, koji je jako praktičan jer omogućava protok vazduha a prostorija ostaje zamračena.

Ukoliko imate stare i dotrajale koje nisu funkcionalne postoji mogućnost zamene zastora (lamela), koji mogu biti od aluminijuma ili pvc-a.

Pogon moze biti:

  • Gurtna
  • Kanap
  • Elektro motor (daljinac, prekidač)

Blinde mogu biti izrađene u različitim materijalima, nekim skupim, a neki manje. Jeftinije se obično se proizvode u poliestru, aluminijumu ili PVC-u. Ovo su jeftini materijali koji su lako dostupni i istovremeno izdržljivi.

One su sredstvo za skeniranje prozora, postizanje sličnih rezultata onima dobijenim pomoću zavesa. Blindovi su obično jednake širine i visine kao i sam prozor ili nešto širi i viši – u zavisnosti od toga da li su fiksirani unutar ili spolja otkrivaju se prozori (tj. Zidni izlaz unutar kojeg je sam prozor fiksiran).

Prozorske žaluzine imaju različite termičke efekte: oni mogu blokirati neželjenu toplotu letnjeg sunca i mogu se držati topline u hladnom vremenu. Ali u obe ove primene, takođe umanjuju svetlost u različitim stepenima, u zavisnosti od dizajna. Mnoge vrste žaluzina pokušavaju varirati salone privatnosti i svetla. Mogu biti izrađene od različitih materijala i proizvedene na različite načine.